Протягом лютого-березня учні шкіл області мали можливість бути слухачами курсів з підготовки до вступу – школи «Обери професію». Слухачі отримали інформацію про умови вступу до коледжу, консультації з дисциплін «Українська мова» та «Математика», проведені кандидатом педагогічних наук Хома Т.В., викладачами вищої категорії Долинською Л.М., Вешелені Ю.І., крім того, школярі були учасниками бізнес–школи під керівництвом кандидата педагогічних наук Стеблюк С.В.
Найпліднішою виявилася фінальна субота, коли майбутні абітурієнти, слухачі школи «Обери професію», мали можливість обрати за уподобаннями підсумкові заняття із основ бізнесу чи майстер-клас по розпису пряників. Охочі випробувати себе у ролі бізнесменів створювали власні віртуальні підприємства, конкурували, отримували збитки чи прибутки, а ті, хто має творчу натуру, виготовляли великодні смаколики. Напередодні свят, як виявляється, потрібно небагато – сонячна днина, коло друзів та пасхальні пряники, адже пряник – символ свята, любові і поваги. Майстриня, викладач коледжу, Бенце Е.В., котра сама випікає медово-імбирні заготовки, використовуючи лише натуральні інгредієнти і для печива, і для глазурі та викладач спецдисциплін Готельно-ресторанної справи Химич Т.В. керували творчим процесом. Майбутні абітурієнти дуже креативно підійшли до роботи і кожен пряник у формі пасхального яйця або «пасочки» вийшов неповторним. Учасники майстер-класу фотографувалися зі своїм роботами, чаювали із солодощами і отримали солодкі подарунки. Імбирні пряники, зроблені з любов’ю, прикрасять пасхальний кошик кожного учасника і стануть приємним подарунком до Великодня для близьких, рідних, друзів. А всі школярі, хто відвідав суботні курси, безперечно, отримали не тільки практичні навички, але й систематизували знання з тим, щоб успішно поповнити коло студентів МКТЕК.