З нагоди Міжнародного року кооперативів, за участі голови правління Закарпатської облспоживспілки Василя Васильовича ЦАПА, лідери студентського самоврядування Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу вивчали роботу споживчої кооперації Іршавщини. У межах візиту студенти відвідали кооперативне підприємство GRILL HOUSE COOP SILTSE, до складу якого входять: магазин «Маркет», ресторан, піцерія, ігрова дитяча кімната, альтанки.
Тепло зустрів студентів голова правління Іршавської райспоживспілки Сергій ЛУПАК, який привітав майбутніх рестораторів, підприємців та обліковців і поділився історією успіху закладу, розповів про його створення й модернізацію та особливості організації комплексу HRIL HOUSE; які виклики довелося подолати, особливо в такий непростий час. Присутній голова правління Закарпатської облспоживспілки ознайомив молодь зі структурою споживчої кооперації регіону та області, відкриваючи нові перспективи для їхнього професійного розвитку.
Особливу увагу було приділено практичній складовій зустрічі. Спільно з шеф-кухарем GRILL HOUSE COOP SILTSE Євгеном ЧЕПАКОМ, студенти мали змогу на власні очі побачити та дізнатися про етапи приготування фірмових страв закладу, зокрема піци, бургерів, риби, крафтових пельменів та вареників. Активна участь студентів проявлялася у численних запитаннях, на які вони отримували вичерпні та фахові відповіді від професіоналів своєї справи. Кульмінацією практичної частини стала дегустація приготованих страв, що дозволило студентам оцінити смакові якості та презентацію ресторанних шедеврів.
Голова студентського самоврядування Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу висловила щиру подяку Василю Васильовичу, Сергію Андрійовичу та Богдану Івановичу за можливість почути поради від досвідчених фахівців; чудову організацію та проведення екскурсії, що підкреслює важливість таких заходів для якісної підготовки майбутніх спеціалістів. Голова райспоживспілки радив якомога швидше застосовувати теоретичні знання на практиці, оскільки це є запорукою успішного професійного становлення випускників.
У свою чергу, голова правління Закарпатської облспоживспілки запевнив у подальшій підтримці подібних ініціатив та висловив зацікавленість у працевлаштуванні випускників коледжу на підприємствах споживчої кооперації області.
Такі зустрічі є невід’ємною частиною навчання, адже саме вони допомагають закріпити теорію та набути необхідних навичок. Керівник гостинного закладу побажав студентам успіхів у навчанні та майбутній кар’єрі й запевнив, що вони завжди відкриті до співпраці з талановитою молоддю.
Проведена зустріч стала важливим кроком у підготовці кваліфікованих фахівців для усіх галузей, адже майбутні підприємці оглянули магазин та товарний асортимент, ресторатори отримали відповіді на запитання щодо формування меню, оформлення замовлень, а фінансисти й обліковці зрозуміли як працюють податки, на що ідуть основні фінансові потоки та як робити підприємство рентабельним. Колектив Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу висловлює подяку керівництву Іршавської райспоживспілки та ресторану GRILL HOUSE COOP SILTSE за плідну співпрацю та надану можливість для професійного зростання студентів.

Даніела ПЛЕСКАЧ, лідерка медіасектору студради МКФКБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *