Інновації вустами студентів

В Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі відбулась щорічна науково-практична конференція, на якій зі своїми науковими роботами виступили студенти-науковці.

Теми наукових досліджень, обрані студентами, демонстрували їх наближеність до актуальних реалій економіки. Автори аналізували головні дослідження та ставили проблеми, формували власні висновки з проведеного дослідження, висловлювали особистий погляд на розв’язання проблематики.

Наукові роботи студентів Габовди Валентина (керівник Епереші Т.Й.) на тему «Вплив інноваційних процесів на роботу підприємств роздрібної торгівлі», Кучинки Крістіни (керівник Діус Н.І.) на тему «Брендинг як спосіб підвищення конкурентоспроможності підприємства» , Черепані Каміли (керівник Балог Л.В.) на тему «Забезпечення стратегічних переваг вітчизняних підприємств в умовах євроінтеграції» стосувалися удосконаленню економічних процесів через інновації.

Юні науковці намагаються тримати руку на дослідницькому пульсі інших актуальних проблем сьогодення. Зокрема студенти коледжу, майбутні бухгалтера, Боронін Едуард (керівник Бігун Н.В.) з темою «Роль інформаційних систем у практичній діяльності бухгалтера» та Николаєнко Ярослав (керівник Базар Н.В.) з темою «Ефективність застосування систем ЛІГА:ЗАКОН в господарській діяльності підприємства» поставили перед собою мету розібратися з ефективністю використання комп’ютерних технологій в роботі бухгалтера та зосередилися по пошуках шляхів оптимізації їх використання; студентка Богдан Ангеліна (керівник Боднар Л.І.) зробила порівняльний аналіз обліку запасів за національними та міжнародними стандартами бухгалтерського обліку.

Майбутній ресторатор Купець Крістіна (керівник Глагола В.А.) дослідила і виклала власне бачення проблемам розвитку туризму на Закарпатті, а студентка товарознавчого відділення Фенчак Юліанна (керівники Ваш Н.І., Федак О.В.) досліджували вплив жирів на організм людини.

У наукових дослідженнях відстежувалося намагання студентів загострити увагу на необхідності застосування у споживчій кооперації маркетингових інновацій. Зокрема заслуховує на увагу виступ студентки Крушельницької Вікторії ( керівник Діус Н.І.), яка дослідила та визначила фактори якості обслуговування в Мукачівській райспоживспілці методом «Mystery shopping». Матеріали дослідження передані правлінню райспоживспілки.

Усі виступи жваво дискутувалися й обговорювалися. Авторам наукових робіт доводилося тримати справжній іспит перед своїми колегами, відповідаючи на їхні запитання.

Підбиваючи підсумки конференції заступник директора з навчальної роботи Єва Людвиківна Меденці відзначила позитивні напрацювання студентів, звернула увагу на вміння авторів робіт працювати над обраними темами, аналізувати пошуковий матеріал та формувати висновки.

Усі учасники студентської науково-практичної конференції були нагороджені грамотами дирекції коледжу, а кращі творчі доробки її учасників рекомендовані для участі у студентській науково-практичній конференції серед студентів ВНЗ кооперації  України, яка відбудеться в квітні місяці в Києві.

0364E4FD-1D30-4AA3-99AF-A5F14375C9E9

MrpRk7yxp2A

Qhmz0EVK3uk

IgyjsZCdn_c

kSRnrm9oj60

O--SUJYhM6I

UgsaEOImFCM

vF32dARbIGs

df8VTEsHk8Y

 YXTT1mjkwew

IRXFRF0iO-c

NR13N_8noCQ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *