30 листопада в Луцькому кооперативному фаховому коледжі ЛТЕУ відбувся IV Всеукраїнський конкурс фахової майстерності «Рест-Профі», метою якого є виявлення досягнень в оволодінні професійних компетентностей майбутніми фахівцями готельно-ресторанної індустрії, їх практичних здібностей та навичок.

У конкурсі взяло участь 10 закладів освіти з різних куточків України: Львова, Рівного, Мукачева, Житомира, Хмельницького, Черкас та Луцька.
Перед студентами ставилося чітке завдання – продемонструвати обслуговування «Банкет-кава». На перший погляд, завдання здалося складним, адже все вимагало чіткості та організованості і , як завжди, для наших студентів не було нічого неможливого. Але найбільш складним завданням, на думку наших учасників, стало нарізання торта згідно з англійським сервісом, де неприпустиме хвилювання й маленька помилка може зіпсувати свято. Також студенти, мали професійно засервувати стіл до банкету, подати страви, зазначенні у меню та, замовлені гостями, гарячі напої. Під час виконання завдань, здавалося, ніби проходив справжнісінький банкет, а не фаховий конкурс. Звісно, траплялися й незначні помилки, але, як зазначили самі студенти, це все – величезний досвід, здобутий у чесних змаганнях та змога показати всі теоретичні знання й практичні навички.

Відеоматеріали були відправлені всеукраїнському журі для оцінювання, а результати оголошувалися дистанційно: у запланований час усі коледжі – учасники конкурсу вийшли на відеозвʼязок. Студенти Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу посіли одне з призових місць конкурсу “The best profi”, чим ми пишаємося та завдяки чому зростатимемо професійно.

Ганна ГОНЧАРОВА, студентка 231 групи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *